PAD THAI

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

makaron kojarzy nam sie głownie z kuchnia włoską,ale jest też świetnym dodatkiem w kuchni tajskiej

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 opakowanie makaronu Chow Mein (opcjonalnie grube wstążki ryżowe)
    1/2 filetu z kurczaka
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    kilka grzybów mun
    olej ryżowy lub kokosowy do smażenia
    2-3 łyżki sosu Pad Thai
    2 łyżki sosu rybnego
    2- 3 łyżki sosu sojowego
    opcjonalnie sezam do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pad thai - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu.
    Filet kroimy w paski, zalewamy sosem rybnym,sojowym i Pad Thai,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy.
    Paprykę, cebulę oraz grzyby (wcześniej namoczone) kroimy w paski.
    Na woku rozgrzewamy olej. Smażymy na nim cały czas mieszając warzywa i grzyby, a następnie dodajemy kurczaka z zalewą.
    Podsmażamy kilka minut na końcu dodajemy makaron.
    Przesmażony makaron z warzywami i kurczakiem przekładamy na talerze.
    Można posypać prażonym sezamem lub skropić sokiem z limonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować