• 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Orientalny makaron z krewetkami

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g makaronu błyskawicznego
    200 g krewetek
    1 jako
    1 szalotka
    1 papryczka chili
    2 ząbki czosnku
    1 cm imbiru
    szczypta cukru
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka soku z cytryny
    3 łyżki oleju rzepakowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Pad thai - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krewetki obrać z resztek pancerzyków. Jajko roztrzepać i wylać na patelnią z łyżką rozgrzanego oleju. Posypac solą i pieprzem. Kiedy się zetnie delikatnie odwrócić na drugą stronę i zdjąć z patelni. Zwinąć i pokroić w cienkie paseczki. Szalotkę, czosnek, papryczki chili i imbir zmiksować w blenderze i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmażyć 2 minuty, dodać cukier, sos sojowy i sok z cytryny i wrzucić krewetki. Całość wymieszać i podsmażyć 2-3 minuty. Do krewetek dodać makaron i jajko, wymieszać i smażyć jeszcze minutę. Podawać od razu po przygotowaniu :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować