Paczuszki z piersi kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Wystarczy trochę wysiłku i można zjeść ciekawy i niecodzienny obiadek. Zwyczajny filet z piersi kurczaka zamienia się w paczuszkę z niespodzianką w środku i chrupiącą migdałową panierką.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 2 piersi z kurczaka
    - 4 plastry szynki o grubości 5 mm
    - 4 plastry sera żółtego o grubości 5 mm
    - sól, biały pieprz do smaku
    Panierka
    - 1 jajko
    - 1 łyżka sosu sojowego
    - 3 łyżki płatków migdałowych
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Paczuszki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paczuszki z piersi kurczaka 1. - Piersi kurczaka pokroić każdą na 2 plastry i rozbić na cienkie płaty.
    - Ja wkładam płat do woreczka foliowego i rozbijam z każdej strony odwracając woreczek, po czym wyjmuję z niego rozbity płat.
    - Płaty kurczaka posypać solą i pieprzem.
    - Na środku każdego położyć plaster sera żółtego a na ser plaster szynki.
    - Tak przygotowany płat mięsa pozawijać do środka jak krokiety.
    - Jajko roztrzepać z sosem sojowym i maczać w nim pakiety mięsne.
    - Od strony gładkiej włożyć pakiet do płatków migdałowych i mocno docisnąć.
    - Rozgrzać olej i smażyć filety, najpierw od strony pozakładanej tak aby migdały były na górze.
    - Po usmażeniu spodu odwrócić filety migdałami do dołu i smażyć dalej.
    - Gdy migdały przyrumienią się, mięso odwrócić ponownie, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć pokrywką i poddusić kilka minut aby filet w środku nie był surowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować