Pączuszki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis siostry Anieli.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
    4 żółtka
    5dkg drożdże
    1szkl mleka
    10dkg cukru
    szczypta soli
    5dkg margaryny
    marmolada
    olej lub smalec

Pączuszki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować zaczyn z ciepłego mleka, drożdży, soli, łyżki cukru, 1/2szkl mąki. Pozostawić do wyrośnięcia na ok 10 min. Margarynę roztopić. Do mąki dodać zaczyn, żółtka, roztopioną margarynę. Zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na 30min. Lepić małe placuszki nakładać po łyżce marmolady i zalepiać kształtując małe pączuszki. Smażyć na głębokim rozgrzanym oleju.
    Posypać cukrem pudrem
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy