Paczuszki z ciasta francuskiego z sałatką gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso – pokroić w kostkę i zamarynować w oliwie wymieszanej z przyprawą gyros. Odstawić na kilka godzin do lodówki
2.Sos:czosnek przecisnąć przez praskę dodać do jogurtu i majonezu w proporcjach 2:1(2 łyżki jogurtu na 1 łyżkę majonezu)doprawić przyprawami i cukrem do smaku.Odstawić do przegryzienia składników
3.Kapustę pekińską drobno pokroić, a następnie wymieszać z kukurydzą, ogórkiem konserwowym pokrojonym w kostkę, łyżką keczupu i 2 – 3 łyżkami sosu czosnkowego.
4.Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić w kwadraty. Na środek każdego kwadratu nakładać farsz: mięso oraz kapustę pekińską z dodatkami.
Następnie wszystkie rogi zetknąć razem u góry jednocześnie sklejając stykające się boki.
5.Paczuszki ułożyć w niewielkich odstępach na blasze i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w temperaturze w 200°C, przez około 30- 35 minut, aż paczuszki ładnie się zrumienią.
Komentarze