Paczuszki z ciasta francuskiego z sałatką gyros

4.97 (193 ocen)

PYCHA!!!Połączenie ciasta francuskiego i sałatki gyros

Składniki:

  • Składniki(na 12 porcji) :

    2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
    2 filety z kurczaka
    3 łyżki oliwy
    1 - 2 łyżki przyprawy gyros
    cebula
    kapusta pekińska 2 garści drobno pokrojonej
    2 – 3 ogórki konserwowe – pokrojone w kostkę
    kukurydza z puszki
    Sos czosnkowy :

    jogurt
    majonez
    ząbki czosnku
    przyprawy: cukier, pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paczuszki z ciasta francuskiego z sałatką gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso 1. Mięso – pokroić w kostkę i zamarynować w oliwie wymieszanej z przyprawą gyros. Odstawić na kilka godzin do lodówki
  • Sos 2. Sos:czosnek przecisnąć przez praskę dodać do jogurtu i majonezu w proporcjach 2:1(2 łyżki jogurtu na 1 łyżkę majonezu)doprawić przyprawami i cukrem do smaku.Odstawić do przegryzienia składników
  • Warzywa 3. Kapustę pekińską drobno pokroić, a następnie wymieszać z kukurydzą, ogórkiem konserwowym pokrojonym w kostkę, łyżką keczupu i 2 – 3 łyżkami sosu czosnkowego.
  • ciasto 4. Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić w kwadraty. Na środek każdego kwadratu nakładać farsz: mięso oraz kapustę pekińską z dodatkami.
    Następnie wszystkie rogi zetknąć razem u góry jednocześnie sklejając stykające się boki.
  • smarujemy rozbełtanym jajkiem 5. Paczuszki ułożyć w niewielkich odstępach na blasze i posmarować roztrzepanym jajkiem.

    Piec w temperaturze w 200°C, przez około 30- 35 minut, aż paczuszki ładnie się zrumienią.

Porady

Mięso można najpierw nieco podsmażyć

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować