Paczuszki schabowe z niespodzianką

4.5 (160 ocen)

  • 2 godz.

Mięsko wygląda jak małe prezenciki- paczuszki. Przygotowanie zajmuje trochę czasu ale warto je zrobić. Farsz- niespodzianka jest bardzo pyszny i z samych warzyw.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 0,9 kg schabu
    1 papryka czerwona
    0,5 papryki zielonej
    1 duża marchew
    1 biała cebula
    200 g sera
    150 g pieczarek
    Czosnek w płatkach
    Natka pietruszki
    Sól
    Pieprz
    Przyprawa do mięsa
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Paczuszki schabowe z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszenie warzyw 1. Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem i przyprawić solą i przyprawą do mięsa. Warzywa umyć. Papryki pokroić w drobną kosteczkę, cebulę w piórka, pieczarki w pół plastry, marchew i ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Do garnka wlać odrobinę oleju, wrzucić warzywa i wszystko poddusić tak żeby warzywa zmiękły. Ostudzić i przyprawić pieprzem.
  • image-020stue 2. Formując paczuszki najlepiej pomóc sobie jakimś pojemnikiem. Na pojemnik włożyć plaster schabu, do środka sporą ilość warzyw, na wierzch ser. Górę związać mocno nicią. Tak postępować z każdym plastrem.

  • Paczuszki przed pieczeniem 3. Paczuszki poukładać w naczyniu żaroodpornym, posypać natka pietruszki, płatkami czosnku i delikatnie przyprawą do mięsa. Skropić 2 łyżkami oleju.
    Piec w 190*C przez 1 godzinę 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować