paczuszki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis jest łatwy, szybki i przyjemny. Przekąska, która zawsze robię dla przyjaciół i znajomych znika ze stołu w 5 min. Połączenie szpinaku z feta to najlepsza możliwa kombinacja pysznee

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, 3 łyżki sezamu
    Farsz: 20dag sera feta, 50dag mrożonego szpinaku, ząbki czosnku, 1 jajko, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeka gałki muszkatołowej, sól, pieprz

Paczuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę dodać sól, oliwę, wodę i wyrobić ciasto przykryć ściereczką na czas przygotowania farszu.
    Szpinak odparować na patelni doprawić gałka muszkatołową. Wszystkie składniki na farsz razem zmiksować na jednolita mase. Ciasto rozwałkować podzielić na kwadraty na każdym nałożyć łyżeczkę farszu zgiąć cztery rogi do środka i skleić. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia każdą paczuszkę posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Piec w temp. 190 stopni przez 30min.

Porady

można jeść na ciepło i na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy