Pączusie z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Szybkie i znacznie łatwiejsze w przygotowaniu pączusie drożdżowe.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka przenna: 0.5 kilograma
    - drożdże: 50 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko ciepłe: 1.5 szklanki
    - cukier drobny: 3 łyżki
    - rodzynki namoczone: 1 szklanka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pączusie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszałam z dwiema łyżkami ciepłego mleka,łyżką cukru i mąki.Wymieszałam i odstawiłam do wyrośnięcia.
  • 2. Następnie wsypałam mąkę,resztę cukru,szczyptęsoli,wlałam mleko,wbiłam jajko.Łyżką wyrobiłam niezbyt gęste ani nie za rzadkie ciasto.Wsypałam spażone i odsączone rodzynki.Odstawiłam na godzinę do wyrośnięcia.A wyrosło naprawde szybko.

    Łyżką maczaną w zimnej wodzie nabierałam porcje ciasta i smażyłam na rozgrzanym oleju.Oczywiście z obu stron.

    Po upieczeniu układałam na ręczniku papierowym,a gdy odsączyły się nieco z tłuszczu to posypałam cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować