Pączusie serowe

4.5 (190 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To są przepyszne pączusie. Malutkie, okrąglutkie i bardzo puszyste. Zrobione z sera, ale sera w nich nie czuć. Smakują wyśmienicie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 500 gramów
    - ser biały 3 krotnie mielony: 500 gramów
    - jogurt naturalny: 3 łyżki
    - cukier: 200 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 opakowanie
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - ekstrakt waniliowy: 2 łyżeczki
    - jaja: 4 sztuki
    - olej do smażenia: 1 litr
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączusie serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego i szerokiego garnka wlać jeden litr oleju. Nastawić na najmniejszy ogień.
  • 2. Wszystkie składniki umieścić w misie robota kuchennego i wyrobić ciasto. Ciasto będzie dość luźne.
  • 3. Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego bez końcówki i wyciskać nad garnkiem małe kwadraciki. Odcinać nożyczkami.
  • 4. Olej jest gotowy do smażenia, gdy włożymy do niego długą wykałaczkę i zaczną unosić się wokół niego pęcherzyki.
  • 5. Smażyć do zezłocenia. Studzić na papierze kuchennym. Po wystygnięciu posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować