Pączki z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Można do farszu dodać ser biały. Popijać barszczem czerwonym.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NA PĄCZKI :
    - 2 szklanki mleka
    - 2,5 szklanki mąki
    - łyżeczka cukru
    - łyżeczka soli
    - 2 jajka
    - 4,5 łyżki masła
    - 50g drożdży

    Farsz :
    Ziemniaki - nie znam gramatury, u mnie to 3 litrowy garnek
    Cebula - 2 duże cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pączki z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, razem z cukrem. Dodać do wymieszanej mąki z solą. Dodać jajka i rozpuszczone, przestudzone masło. Zostawić godzinę do wyrośnięcia.
    Rozwałkować, wyciąć większe koła. Nakładać czubatą łyżkę farszu i formować w kule. Smażyć na głębokim tłuszczu, jak pączki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować