Pączki z marmoladką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis na pączki z marmoladą mam od mamy . Są bardzo smaczne, lekkie i pulchne. Podczas smażenia ładnie rosną.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 5 dag drożdży
    - 1 szklanka mleka
    - 3 łyżki cukru
    - 4 jajka
    - 4 żółtka
    -1 kg mąki

    -marmolada różana
    - cukier puder do posypania
    - tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pączki z marmoladką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta 1. Mieszamy w misce drożdże z cukrem aż się rozpuszczą. Następnie wlewamy letnie mleko i dodajemy jajka – mieszamy. Na koniec dodać mąkę i wyrabiamy ręką jednolite ciasto – odkładamy do podrośnięcia w ciepłe miejsce.
  • Formujemy pączki 2. Mieszamy w misce drożdże z cukrem aż się rozpuszczą. Następnie wlewamy letnie mleko i dodajemy jajka – mieszamy. Na koniec dodać mąkę i wyrabiamy ręką jednolite ciasto – odkładamy do podrośnięcia w ciepłe miejsce.
  • Smażenie pączków 3. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu w dużym garnku z obu stron, na złoty kolor. Pączki układać na ręcznikach papierowych, aby tłuszcz ociekł. Lekko ciepłe posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są świeże, od razu po usmażeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować