Pączki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne domowe pączki

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 5 dag drożdży
    - 1 szklanka mleka
    - 3 łyżki cukru
    - 4 jajka
    - 4 żółtka
    - 1 kg mąki

    - marmolada różana
    - cukier puder do posypania
    - tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Marmolady

Pączki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy w misce drożdże z cukrem aż się rozpuszczą. Następnie wlewamy letnie mleko i dodajemy jajka – mieszamy. Na koniec dodać mąkę i wyrabiamy ręką jednolite ciasto – odkładamy do podrośnięcia w ciepłe miejsce.

    Podrośnięte ciasto rozwałkowujemy wycinamy kółka kładziemy marmoladę i formujemy pączki- układamy na tackę na chwilę do podrośnięcia.

    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu w dużym garnku z obu stron, na złoty kolor.

    Pączki układać na ręcznikach papierowych, aby tłuszcz ociekł. Lekko ciepłe posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są świeże, od razu po usmażeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować