Pączki z krewetek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kuchnia chińska...pyszne przekąski z krewetek

  • 60 min

Składniki:

  • 350 g krewetek obranych ze skorupek
    100 g łuskanych orzechów włoskich
    50 g świeżego imbiru
    2 cebule dymki
    1 białko
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    pół łyżki wytrawnego sherry
    sok z 1 cytryny
    sól
    olej do głębokiego smażenia

Pączki z krewetek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pączki z krewetek 1. Krewetki i orzechy włoskie drobno pokroiłem. Cebulki i imbir obrałem, bardzo drobno posiekałem. Wymieszałem cebulki, imbir, krewetki, orzechy i sherry. Tak przygotowaną masę posoliłem, dodałem mąkę ziemniaczaną i ubitą pianę z białka. Ponownie dokładnie wymieszałem. Z uzyskanej masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem je po 2-3 minuty w głębokim oleju. Osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku, skropiłem sokiem z cytryny. Od razu podałem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy