5.Wyrabiać za pomocą miksera ( końcówki do ucierania) do momentu aż ciasto stanie się gładkie i zacznie odchodzić.
6.Cały czas wyrabiając wlewać stopniowo rozpuszczoną margarynę. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
7.Dobrze schłodzoną śmietankę wlać do metalowego naczynia dodać cukier puder i ubić na sztywno. Schować do lodówki.
8.Z wyrośniętego ciasta formować kulki. Kłaść na obsypanej mąką ściereczce zlepieniem do dołu. Pozostawić na ok 20 minut.
9.Olej rozgrzać we frytkownicy do 170 stopni. Wrzucać pączki i smażyć z obydwóch stron na złoto.
10.Czekoladę rozkruszyć dodać mleko i całość rozpuścić w kąpieli wodnej.
11.Pączki przeciąć wzdłuż na pół, na środek pączka nałożyć porcję bitej śmietany,przykryć drugą połową. Wierzch pączków polać polewą i obficie posypać wiórkami kokosowymi
Komentarze