PĄCZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ.

0 (0 ocen)

  • 1 min

Dla smakoszy słodkości

  • 1 min

Składniki:

  • Składniki -
    - 3 szklanki mąki
    - 5 dag masła
    - 3 żółtka
    - 3 dag drożdży
    - 1/4 szklanki mleka
    - pół szklanki cukru
    - pół szklanki soku z pomarańczy
    - skórka otarta z pomarańczy
    - olej
    - sól

    Na krem:
    - 500 ml schłodzonej kremówki
    - 2 usztywniacze do śmietany

    Do dekoracji pączków:
    - cukier puder
    - skórka pomarańczowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączki z bitą śmietaną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PĄCZKI  Z  BITĄ  SMIETANĄ. 1. Sposób wykonania pączków:
    1. Mleko lekko podgrzej, wkrusz drożdże, wymieszaj. Odstaw na 10 minut. Do miski przesiej mąkę z solą. Żółtka ubij z cukrem. Dodaj do mąki drożdże, masę jajeczną, sok i skórkę pomarańczową. Zagnieć ciasto (w połowie wyrabiania wlej roztopione masło). Ciasto ułóż w misce, przykryj folią, odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.kroimy udka wwzdłuź , ale nie do końca i przekładamy bitą śmietaną .

    2. Wyrośnięte ciasto podziel na 10 kawałków. Uformuj bułeczki długości 8 cm. Przykryj, odstaw na 30 min. Pączki smaż na złoto z obu stron na oleju. Wyjmij na papier kuchenny.

    3. Kremówkę ubij z usztywniaczem, dosłodź do smaku cukrem pudrem. Pączki przekrój wzdłuż na pół, posmaruj śmietaną, przykryj wierzchami. Posyp cukrem pudrem, udekoruj skórką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować