PĄCZKI KUKURYDZIANE CYTRYNOWE – BEZGLUTENOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mini pączuszki z mąki kukurydzianej i białego sera o orzeźwiającym cytrynowym posmaku.Idealne na każdą okazję.Nie zawierają glutenu.Są pyszne i robi się je błyskawicznie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * ser biały półtłusty - 125 g
    * mąka kukurydziana - 135 g
    * duże jajko - 1 szt
    * cukier - 40 g
    * spirytus - 1 łyżeczka
    * skórka cytrynowa - 1 łyżka
    * proszek do pieczenia ( bezglutenowy ) - 1 łyżeczka
    * sól - 1 szczypta
    * olej do smażenia


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki Faworki

Pączki kukurydziane cytrynowe – bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
    Jajka ubijAMY na puszystą masę razem z cukrem i skórką cytrynową.
    Cały czas ubijając dodajmy po łyżce sera, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.
    W garnku rozgrzewamy olej i do gorącego wrzucamy nasze pączki odrywając łyżeczką po kawałku ciasta.
    Smażymy na złoto.
    Posypujemy cukrem pudrem!
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować