Pączki angielskie - proste i smaczne

0 (0 ocen)

  • 1 min

Szybkie i smaczne

  • 1 min

Składniki:

  • 1 op. serku homogenizowanego (125 g)
    tyle samo mąki pszennej co serka
    1 op. cukru waniliowego
    2 żółtka
    łyżeczka sody
    łyżeczka wódki lub octu

Pączki angielskie - proste i smaczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć na gładką masę. Ciasto porcjami kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron, odsączyć na bibule, posypać cukrem pudrem.
    Moje rady:
    1. Tłuszcz powinien być głęboki.

    2.Porcje ciasta nakładać łyżeczką i zsuwać do oleju pomagając sobie drugą łyżeczką. Im mniej ciasta na raz ląduje w oleju tym mniejsze pączki. Ja brałam pełną łyżeczkę ciasta na 3-4 razy :) Cały urok pączków to to, że mają różniste kształty :)

    3. Z podanych wyżej składników nie wyjdzie za wiele. Ja zrobiłam z potrójnej porcji - wszystkie składniki potrajamy. Wyszedł mi spory talerz tych pączusi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy