Pachnące udka z kurczaka na ostro

4.5 (144 ocen)

  • 3 godz.

Bardzo proste w wykonaniu, pikantne, z chrupiąc skórką :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    5 łyżek sosu Hot Chili
    3 łyżki oliwy z oliwek
    przyprawa do kurczaka
    1/2 łyżeczki tymianku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Pachnące udka z kurczaka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka opłukać, nakłuć widelcem. W misce wymieszać sos z przyprawą do kurczaka, oliwą, tymiankiem i solą. Tak powstałym sosem natrzeć udka i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie przełożyć je do żaroodpornego naczynia. Piec w temp 200 pod przykryciem z foli ok 45 min. Zdjąć folię i piec jeszcze przez ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować