Francuskie mini pączki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na małe mini pączki, przygotowane z ciasta francuskiego. Są bardzo chrupiące oraz proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    cukier puder
    blaszka
    papier do pieczenia

Francuskie mini pączki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Z ciasta wycinamy małym kieliszkiem kółka. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu lekko studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy