OZOREK W SOSIE CHRZANOWYM

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz.

DANIE POSMAKOWAŁO NAWET MOJEMU MĘŻOWI, KTÓRY NIE PRZEPADA ZA PODROBAMI

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 OZORKI WIEPRZOWE
    2 LIŚCIE LAUROWE
    KILKA ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO
    MARCHEWKA
    PIETRUSZKA
    SELER
    POR
    CEBULA
    KILKA ZĄBKÓW CZOSNKU
    SÓL, PIEPRZ
    SOS:
    2 ŁYŻKI MASŁA
    2 ŁYŻKI MĄKI
    CHRZAN ZE SŁOICZKA

Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ozorek w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. OZORKI UMYĆ, OCZYŚCIĆ I ZALAĆ WODĄ. GOTOWAĆ NA WOLNYM OGNIU OKOŁO GODZINY. PO TYM CZASIE ZALAĆ ZIMNĄ WODĄ I ZDJĄĆ SKÓRKĘ. POKROIĆ NA PLASTRY, ZALAĆ SZKLANKĄ WODY I DODAĆ WARZYWA POKROJONE W KOSTKĘ ORAZ PRZYPRAWY. GOTOWAĆ JESZCZE OKOŁO 30 MINUT, ABY MIĘSO BYŁO MIĘCIUTKIE. DODAĆ MASŁO I CHRZAN ORAZ MĄKĘ ROZROBIONĄ W ODROBINIE WODY, DOKŁADNIE WYMIESZAĆ. ZAGOTOWAĆ WSZYSTKO I PRZYPRAWIĆ DO SMAKU. PODAWAĆ Z ZIEMNIAKAMI.

Porady

CHRZANU DODAJEMY WEDŁUG WŁASNEGO UZNANIA I SMAKU. ZAMIAST CHRZANU MOŻNA UŻYĆ MUSZTARDY.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Musztarda Ozorki Podroby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować