Ozór wołowy z pieczarkami i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Jak myślicie, jakie to mięsko? Skoro rano była sałatka z ozorem to wieczorem nie mogło zabraknąć ozora z pieczarkami i orzechami. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia to zachęcam i polecam, nie pożałujecie :)

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje: ozór wołowy ( ugotowany i obrany) - około 350g, 1 średnia czerwona cebula, 12 średnich pieczarek, garść orzechów włoskich, garść posiekanego koperku, sól i pieprz wg smaku, 2 łyżki oleju.

Ozór wołowy z pieczarkami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, mięso i obrane pieczarkę pokroić w większą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, smażyć około 5 minut, dodać ozór i drobno posiekane orzechy, smażyć przez kolejne 3-5 minut, przyprawić, posypać koperkiem, wymieszać i zajadać :)

Komentarze

Podobne przepisy