Owsianka z amarantusa na mleku migdałowym z cynamonem, bananem i migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mam dla Was coś zdrowego i dobrego na początek tygodnia :) ! Kto zna cudne kuleczki zwane amarantusem :) ? Jakiś czas temu się w nich zakochałam. Czy wiecie, że amarantus zawiera 5-krotnie więcej żelaza niż szpinak i jest cennym źródłem białka ?!Oto przepis na 1 'porządną' porcję owsianki.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/3 szklanki amarantusa
    1 szklanka mleka migdałowego
    1 łyżki miodu
    szczypta cynamonu
    1/2 banana - pokrojonego w plasterki
    1 czubata łyżka blanszowanych migdałów - drobno posiekanych
    opcjonalnie: inne ulubione dodatki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Owsianka

Owsianka z amarantusa na mleku migdałowym z cynamonem, bananem i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Amarantus wraz z mlekiem umieść w rondelku. Postaw na gazie i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 - 25 minut. Pamiętaj by mieszać od czasu do czasu ! Amarantus powinien mieć kremową konsystencję, nie może być zbyt wodnisty.
    Gdy amarantus będzie gotowy - dodaj do niego miód i cynamon, wymieszaj.
    Amarantus przełóż do miseczki, dodaj banany i migdały.

Porady

Uwaga: szklanka = 250 ml

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amarantus Banany Cynamon Migdały Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować