Jej wersja podstawowa jest już bardzo smaczna, a wzbogacona różnymi składnikami - wprost rewelacyjna! Dodatkowo dodałam pastę kokosową (*), która w mojej owsiance podkreśliła smak kokosa i nadała jej większej wartości odżywczej.
0 (0 ocen)
Porady
(*) To delikatny koncentrat powstały z odsączonego, czystego miąższu z kokosa. W jej skład wchodzą głównie nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi blisko 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone - około 6,5%, wielonienasycone - około 1,5%), a także witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy. Pasta kokosowa, stanowi łatwo przyswajalne źródło energii. Dodam, że tłuszcz kokosowy poprawia trawienie oraz pracę jelit, pomaga także stracić na wadze. Jest także znakomitym naturalnym środkiem energetyzującym, który może z powodzeniem zastąpić różnego rodzaju sztuczne suplementy. Zapobiega chorobom wątroby, chroni przed osteoporozą, zmniejsza ryzyko chorób serca i poprawia poziom cholesterolu. Pastę kokosową można dodawać do różnych posiłków. (**) Można użyć słoiczka z nakrętką, wtedy mamy szybkie i zdrowe śniadanie, np. do pracy.
Komentarze