Lubicie owsiankę? Ja uwielbiam. Ale trochę to trwało za nim ją polubiłam. Owsianka kojarzyła mi się z taką breją gotowaną na mleku i nie wyglądała zbyt apetycznie. Postanowiłam przygotować taką, która i smakowałaby i wyglądała apetycznie. Otóż płatki owsiane, koniecznie błyskawiczne zalewam gorącym mlekiem, przykrywam i odstawiam do napęcznienia, mieszam z ulubionymi dodatkami i gotowe. Tym razem postanowiłam przygotować owsiankę na soku pomarańczowym...tak, tak na soku. I to był najlepszy pomysł. Owsianka wyszła bardzo pomarańczowa w smaku i pachnąca, bo jak owsianka na mleku to czemu nie na soku. W tym celu użyłam soku pomarańczowego, który zawsze ma lodówce. Zachęcam zróbcie sobie takie śniadanie. Doda Wam energii i sytości na cały dzień. Owsiankę można przygotować wieczorem, rano tylko dodać ulubione dodatki i zjeść z apetytem :) Smacznych śniadań Wam życzę :)
5 (140 ocen)
Porady
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 2 duże porcje.
Komentarze