Owsianka na kurzych łapkach o smaku krupniku

5 (7 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Bardzo zdrowa, lekka i pożywna zupka.
Nie każdy lubi płatki owsiane ale w takiej obiadowej postaci na pewno się skusi kiedy trzeba poprawić kondycję swojego żołądka

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g kurzych łapek
    2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 2 ząbki czosnku
    3 czubate łyżki płatków owsianych
    kilka suszonych grzybów
    2 listki laurowe, 5-6 ziaren ziela angielskiego
    sól, pieprz mielony, maggi do smaku
    posiekana natka pietruszki lub koperek
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Owsianka na kurzych łapkach o smaku krupniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łapki kurze umyć, obciąć pazurki i wrzucić do garnka z 2 litrami osolonej wody, gotować aż będą miękkie.
    Łapki odcedzić, do wywaru dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i pietruszkę w całości, dalej cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek, dodać ziele, liść i suszone grzyby, gotować ok. 40 minut.
    Przed końcem wsypać płatki owsiane, pogotować jeszcze chwilę i wsypać sporą garść natki lub koperku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki owsiane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować