Owsianka na budyniu

4.5 (140 ocen)

  • 15 min

Na słodko też można zacząć dzień!

  • 15 min

Składniki:

  • 40g płatków owsianych, 50g płatków kukurydzianych, szklanka mleka, budyń np. czekoladowy, cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery

Owsianka na budyniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane zalać ciepłą wodą na noc. Rano dodać dwie łyżeczki cukru, wymieszać i przelać do garnuszka i gotować je na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
  • 2. W tym czasie do szklanki wsypujemy 2 łyżeczki budyniu i wlewamy trochę mleka by rozmieszać proszek. Po rozmieszaniu, dolewamy mleka do pełnej szklanki.
  • 3. Gdy na owsiane pojawią się bąble, wlewamy budyń i mieszamy do czasu gdy zgęstnieje, i wyłączamy. Do miski wsypujemy płatki kukurydziane a potem wlewamy owsiane.

Porady

Można dodać siemię lniane, orzechy, rodzynki ale wtedy dodajemy mniej płatków kukurydzianych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować