Owsianka migdałowa z owocami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Owsianka podwójnie migdałowa z dodatkiem świeżych sezonowych owoców. Przepyszny i zdrowy początek dnia.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (na dwie porcję)
    6-8 łyżek płatków owsianych
    2 szklanki mleka migdałowego
    łyżka masła
    4 łyżki płatków migdałowych
    2 łyżki wiórków kokosowych

    Do podania:
    Świeże owoce sezonowe

Owsianka migdałowa z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane, płatki migdałowe, wiórki koksowe i masło wkładamy do niedużego garnka i zalewamy mlekiem migdałowym. Gotujemy do uzyskania kleistej konsystencji około 5-6 minut, raz po raz mieszając. Opcjonalnie możemy nieco dosłodzić miodem, cukrem, stewią lub fruktozą.
    Serwujemy na ciepło z świeżymi owocami sezonowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy