Owsianka kajmakowa

5 (176 ocen)

  • 15 min

Bardzo pożywna, idealna na śniadanie!

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka
    1/4 szklanki śmietanki 30%
    2 łyżki płatków owsianych
    2 łyżki otrębów owsianych
    1 łyżeczka masy kajmakowej/krówkowej
    1 łyżka rodzynek
    2 łyżeczki migdałów w płatkach
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Kajmak Owsianka

Owsianka kajmakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy płatki owsiane i otręby. Do prowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Gotujemy przez 5 minut ciągle mieszając. Na koniec gotowania dodajemy śmietankę, masę krówkową oraz rodzynki, trzymamy jeszcze chwilę na ogniu. Następnie owsiankę przekładamy do naczynia, a wierzch posypujemy płatkami migdałowymi i odrobiną rodzynek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować