Ciasteczka owsiane na miodzie z bakaliami, figami, sezamem, żurawiną, chia, anyżem

0 (0 ocen)

ciasteczka są chrupiące, przechowywać najlepiej w torebce papierowej.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • płatki owsiane 2 szklanki/błyskawiczne, bakalie 1 szklanka, figi 3 sztuki, ziarna sezamu Royal Brand 1/2 szklanki, żurawina suszona 3/4 szklanki, nasiona chia 2 łyżeczki, anyż mielony Royal Brand 1 łyżeczka, jajka 2 żółtka, miód płynny 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masło 15 dag/miękkie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka owsiane na miodzie z bakaliami, figami, sezamem, żurawiną, chia, anyżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. na suchej patelni uprażyć ziarenka sezamu na ciut złocisty kolor cały czas mieszając
  • etap 2. miękkie masło utrzeć z miodem na gładką masę, dodać żółtka i ubić z 2 minuty na dużych obrotach
  • etap 3. z fig usunąć pestki, bakalie /migdały,orzechy włoskie,pistacje/ zmiksować z figami w rozdrabniaczu na drobno
  • etap 4. do masy wsypać płatki owsiane, bakalie i połączyć składniki.............

    wsypać przesianą mąkę z proszkiem, anyż, nasiona chia i połączyć składniki
  • etap 5. formować spłaszczone ciastka i układać na papierze do pieczenia na blaszce piekarnika
  • etap 6. piekarnik nagrzać na 180 C, grzanie góra/dół - piec około 20 minut na złocisty kolor, wystudzić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować