Biały biszkopt okrągły
2 łyżki cukru
50 dag chudego twarogu
50 dag serka mascarpone
250 ml śmietany kremówki
2 łyżeczki żelatyny
1 kg truskawek (mogą być mrożone)
2 galaretki truskawkowe
Paczka podłużnych biszkoptów
Kakao do dekoracji
Bezy do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Owocowy tort tiramisu
1.
Biszkopt przekroić na połowę.
2.
Truskawki rozdrobnić widelcem, aby były widoczne cząstki owoców. W soku z tych truskawek rozpuścić galaretki wg instrukcji na opakowaniu. Połączyć truskawki z galaretką.
3.
Serek mascarpone zmiksować z twarogiem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody, połączyć z 2 łyżkami kremu serowego, a następnie z resztą masy. Krótko schłodzić, a gdy zacznie tężeć, dodać ubitą śmietanę kremówkę.
Komentarze