Owocowy Torcik

4.5 (182 ocen)

Pyszny kremowy i owocowy torcik .

Składniki:

  • Składniki:

    BISZKOPT :,
    7 szt jaja,
    7 łyżek mąka pszenna,
    7 łyżek mąka ziemniaczana,
    1 opakowanie cukier waniliowy,
    1 łyzeczka proszek do pieczenia,
    MASA :,
    250 g serek mascarpone,
    500 ml śmietana 30 %,
    2 szt śmietan fix,
    1 szt galaretka truskawkowa,
    1 szklanka woda,
    1 kg truskawki świeże,
    20 dag jagody,
    czereśnie
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Owocowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • torcik owocowy 1. Biszkopt : Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć delikatnie z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia . Gotową masę przekładamy do wysmarowanej margaryną tortownicy . Pieczemy w temp: 160 stopni około 30 minut . Po upieczeniu studzimy i przekrajmy na 2 lub 3 części zależy od wielkości biszkoptu. Masa : Śmietankę ubijamy na sztywno z śmietanfixami , następnie dodajmy porcjami serek mascarpone i cały czas miksujemy , na koniec strumieniem wlewamy rozpuszczoną we wrzątku zimną galaretkę i dalej miksujemy do czasu aż wszystko ładnie się połączy . Owoce myjemy osuszam , truskawki kroimy na ćwiartki . Do mniejszej miseczki odkładamy 1/3 masy na wierzch do reszty wsypujemy jagody i truskawki mieszamy i przekładamy nasze biszkoptowe blaty. wierzch smarujemy kremem bez owoców i dekorujemy owocami . Odstawiamy do lodówki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować