Delikatny biszkopt o lawendowym posmaku , dwie budyniowe pianki wyłożone owocami brzoskwini i mango zalane w galaretce z soku brzoskwiniowego.....mm...raj dla podniebienia
Owocowy puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka oddziel od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę , czały czas miksując dodaj cukier i stopniowo żółtka.
2.Do masy jajecznej dodaj przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszaj.
3.Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto piecz ok 25 min w 180 stpniach (góra-dół)
4.Pianka:
Białka ubij na sztywną pianę, cały czas miksując dodaj cukier, miksuj aż do momentu rozpuszczenia się cukru.
5.Pianę podziel na 2 równe części .
Do jednej dodaj budyn śmietankowy i wymieszaj.
Do drugiej budyń czekoladowy i wymieszaj.
6.Do każdej z pian dodaj po 62 ml oleju. Wymieszaj do połączenia składników.
7.Na ostudzony biszkopt wyłóż białą pianę , podpiecz 10 min. Wyłóż pianę czekoladową. Przykryj papierem do pieczenia i piecz przez 30 min w 180stopniach (góra-dół)
8.Mango i brzoskwinie pokrój w plasterki
9.Do skoku z brzoskwiń dodaj wodę i cukier. Zagotuj. Zdejmij z ognia dodaj żelatynę i mieszaj do momentu jej rozpuszczenia.
Komentarze