Owocowy biszkopt

0 (0 ocen)

  • 25 min

Prosty, szybki, ale jaki pyszny:)Każdy się skusi.

  • 25 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    1 szklanka mąki tortowej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 jabłek

    Masa:
    owoce według uznania ( ja użyłam brzoskwiń z puszki oraz mandarynek)
    galaretka według uznania ( ja użyłam o smaku czarnej porzeczki)



Owocowy biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek i ubijając je dodawać kolejne cukry, żółtka i przesiane mąki z proszkiem. Wszystko dokładnie zmiksować. Wylać na wyłożoną papierem i posypaną bułką formę.
  • 2. Jabłka obrać i pokroić. Rozsypać na surowym biszkopcie. Włożyć do piekarnika i piec ok.35 min w 180 stopniach.
  • 3. Masa: Zrobić galaretkę i przygotować owoce według uznania.
    Gdy biszkopt będzie dobry, poczekać aż wystygnie i przełożyć masą, czyli położyć owoce na spodzie biszkopta, wylać tężejącą galaretkę i przykryć wierzchem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy