Owocowo-warzywna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowania uczę się od mamy i z każdym dniem sprawia mi to coraz większą przyjemność. Moja sałatka jest pyszna i zdrowa.

Składniki:

  • ● 1/2 kg kapusty pekińskiej
    ● 2 marchewki
    ● 20 dag ciemnych winogron
    ● 2 pomidory
    ● 10 śliwek
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    Sos: 3 łyżki majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżeczka cukru
    ● sok z 1/2 cytryny

Owocowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, osączamy
    i szatkujemy. Marchewki obieramy,
    myjemy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach.
    Pomidory sparzamy, przelewamy
    zimną wodą i obieramy.
    Miąższ kroimy w małą kostkę.
    Szczypiorek myjemy, osączamy
    i siekamy. Śliwki myjemy,
    usuwamy pestki i kroimy
    w ćwiartki. Winogrona myjemy i osączamy. Wszystkie składniki
    mieszamy.
  • 2. Sos: majonez mieszamy
    z cukrem i sokiem z cytryny.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Wlewamy do sałatki i dokładnie
    mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy