Owocowe koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnuszka wlewamy olej, wsypujemy ryż, mieszamy, prażymy przez 3 minuty. Po 3 minutach dolewamy wodę, zamieszamy, przykrywamy pokrywką, zmniejszamy na najmniejszy ogień, gotujemy pod przykryciem 20 minut. Ryż na powinien wyjść sypki. Owoce myjemy. W pomarańczach odcinamy górę, wydrążamy środek. Wydrążony środek kroimy w kostkę. Kiwi obieramy, kroimy w kostkę. Banana kroimy w kółka.Ananasa kroimy w kostkę. Serek mieszamy z miodem, ugotowanym ryżem, pokrojonymi owocami, mieszamy. Farszem nadziewamy pomarańcze. Z dwóch pozostałych bananów robimy delfinki, które w dzióbku trzymają po winogronie. Moje dzieci uwielbiają słodkie danie w obecności delfinka . Smacznego!
Komentarze