Crumble z owocami

0 (0 ocen)

Idealne na śniadanie lub szybki deser, zwłaszcza teraz gdy są świeże owoce.

Składniki:

  • 1/5 kostki margaryny
    4 łyżki mąki
    6 łyżek cukru
    2 łyżki błyskawicznych płatków owsianych
    bułka tarta do formy

    Owoce:
    400 g. moreli
    100 g. malin
    100 g. czarnej porzeczki

Crumble z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy margarynę, cukier i mąkę. Następnie zagnieść kruszonkę. Dno żaroodpornej formy wysmarować margaryna i posypać bułką tartą.

    Owoce umyć, większe pokroić i wymieszać z płatkami owsianymi.
    Do formy przełożyć owoce z płatkami. Wierzch posypać kruszonką i wstawić do piekarnika na 20 min. w temp. 200 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy