Owocowe babuszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Świetne połączenie owoców z słodyczą ciasta, dla dzieci i dorosłych :-)

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kostka margaryny Kasia
    1 szklanka cukru
    3 jajka
    2 szklanki mąki pszennej
    0,5 szlanki zimnego mleka
    2 cukry waniliowe
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    50 gr białej pokruszonej czekolady
    100 gr świeżych truskawek
    KREM:
    1 krem waniliowy do tortów Gellwe
    0,5 szlanki zimnego mleka
    świeże borówki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Owocowe babuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier z jajkami zmiksować na puszystą masę.
  • 2. Stopniowo dodawać cukier waniliowy.
  • 3. Następnie dodać roztopioną i schłodzoną margarynę i wlać pół szklanki mleka.Wszystko razem zmiksować.
  • 4. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
  • 5. Białą czekoladę dodać do ciasta, dobrze wymieszać.
  • 6. Truskawki umyć, obrać z gniazdek i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w mniejsze kawałki.
  • 7. Ciasto wlać do wcześniej przygotowanej formy na babeczki(natłuszczoną i wysypaną bułką tartą). Kawałki truskawek wkładać na wierzch ciasta. Lekko docisnąć.
  • 8. Formę z babuszkami wstawić do nagrzanego do 175stC piekarnika na ok. 35 minut. Babkę wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
  • 9. Krem waniliowy przygotować według przepisu na opakowaniu, tyle że tylko z pół szklanki mleka.
  • 10. Krem przełożyć do szprycy i na każdej babuszce zrobić po 5 'kwiatków' i na każdym z nich położyć umytą i osuszoną borówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować