0,5 kostka margaryny Kasia
1 szklanka cukru
3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
0,5 szlanki zimnego mleka
2 cukry waniliowe
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
50 gr białej pokruszonej czekolady
100 gr świeżych truskawek
KREM:
1 krem waniliowy do tortów Gellwe
0,5 szlanki zimnego mleka
świeże borówki do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Owocowe babuszki
1.
Cukier z jajkami zmiksować na puszystą masę.
2.
Stopniowo dodawać cukier waniliowy.
3.
Następnie dodać roztopioną i schłodzoną margarynę i wlać pół szklanki mleka.Wszystko razem zmiksować.
4.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
5.
Białą czekoladę dodać do ciasta, dobrze wymieszać.
6.
Truskawki umyć, obrać z gniazdek i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w mniejsze kawałki.
7.
Ciasto wlać do wcześniej przygotowanej formy na babeczki(natłuszczoną i wysypaną bułką tartą). Kawałki truskawek wkładać na wierzch ciasta. Lekko docisnąć.
8.
Formę z babuszkami wstawić do nagrzanego do 175stC piekarnika na ok. 35 minut. Babkę wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
9.
Krem waniliowy przygotować według przepisu na opakowaniu, tyle że tylko z pół szklanki mleka.
10.
Krem przełożyć do szprycy i na każdej babuszce zrobić po 5 'kwiatków' i na każdym z nich położyć umytą i osuszoną borówkę.
PPWS_05-2013
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze