Owocowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Czekoladę, masło i kawę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Galaterkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, odstawić do stężenia.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Ser zmiksować na gładką masę. Połączyć ze śmietaną.
2.• Na spód babeczek wlać po 1 łyżeczce czekolady, wystudzić.
• Szprycą wyciskać rozety sera do babeczek, na czekoladę.
• Udekorować każdą babeczkę ósemką moreli, borówką i przekrojonym na pół winogronem.
3.• Stężałą galaretkę roztrzepać widelcem i udekorować każdą babeczkę kleksem.
• Przed podaniem schłodzić.
Porady
Można użyć dowolnych owoców.
Oczywiście byłoby super gdyby samodzielnie upiec korpusy babeczek.
Komentarze