Owocowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Słodkie lato przez cały rok

  • 20 min

Składniki:

  • • 20 gotowych słodkich korpusów babeczek
    • 1 gorzka czekolada
    • 1 łyżka masła
    • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    • 1 galaretka pomarańczowa
    Krem:
    • 250 g sera mascarpone
    • 3 łyżki cukru pudru
    • 200 ml śmietanki 30%
    Owoce:
    • 20 owoców winogron
    • 20 owoców borówki amerykańskiej
    • 3 morele

Owocowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Owocowe babeczki 1. Czekoladę, masło i kawę rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Galaterkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, odstawić do stężenia.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Ser zmiksować na gładką masę. Połączyć ze śmietaną.
  • 2. • Na spód babeczek wlać po 1 łyżeczce czekolady, wystudzić.
    • Szprycą wyciskać rozety sera do babeczek, na czekoladę.
    • Udekorować każdą babeczkę ósemką moreli, borówką i przekrojonym na pół winogronem.
  • 3. • Stężałą galaretkę roztrzepać widelcem i udekorować każdą babeczkę kleksem.
    • Przed podaniem schłodzić.

Porady

Można użyć dowolnych owoców. Oczywiście byłoby super gdyby samodzielnie upiec korpusy babeczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy