Owocowa tarta na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszna, sezonowa, owocowa :) Po więcej przepisów zapraszam na bloga www.cakesbykejt.blogspot.com

  • 50 min

Składniki:

  • MASA SEROWA:

    3 opakowania serka Almette Fruit o smaku morelowo - waniliowym
    1 małe opakowanie jogurtu greckiego light
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie żelatyny instant do deserów (np. Dr Oetker)


    MASA OWOCOWA:

    250g malin
    250g borówki amerykańskiej
    2 łyżki cukru pudru


    DODATKOWO:

    3/4 opakowania gotowego ciasta francuskiego

Owocowa tarta na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty o średnicy 26cm. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C i piec 15 - 20 minut. Wystudzić.
  • 2. MASA SEROWA:

    Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu.

    Serki zmiksować z jogurtem greckim. Dodać 1/2 żelatyny, zmiksować na puszystą masę. Odstawić na chwilę do lekkiego stężenia.
  • 3. Na przygotowane i ostudzone ciasto francuskie wyłożyć przygotowaną masę serową, następnie masę owocową. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy