Owocowa sałatka z kulkami i sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płatki migdałowe siekamy drobno nożem. Biszkopty mielimy blenderem, dodajemy kawę i ponownie miksujemy. Całość łączymy z serkiem oraz cukrem pudrem. Masę schładzamy, robimy kuleczki i obtaczamy je w posiekanych płatkach migdałowych. Przygotowane kuleczki układamy na talerzyku, a następnie chłodzimy 20 minut.
Przygotowujemy sos. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Podgrzewamy śmietankę, a następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Całość mieszamy energicznie aż powstanie gładka masa. Na koniec dolewamy kawę i ponownie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Gotowy sos przelewamy do miseczki.
Brzoskwinię obieramy i kroimy w kostkę. Borówki, maliny i brzoskwinię, truskawki układamy naprzemiennie na talerzach razem z kulkami serowymi, dekorujemy listkami mięty i podajemy z sosem czekoladowym najlepiej jeszcze lekko ciepłym.
Komentarze