owocowa rozkosz

0 (0 ocen)

  • 60 min

smakuje dokładnie tak jak wygląda

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt
    6 jajek
    1 1/2 szklanki cukru
    1 1/2 szklanki maki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 łyżek oleju
    barwnik różowy
    Masa 1
    1 litr napoju porzeczkowego
    3 budynie śmietankowe
    Masa 2
    400 g jogurtu naturalnego
    1 śmietana 30%
    1 śnieżka fix
    300 g wiśni
    6 łyżek cukru

Owocowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka ubić z cukrem dodać mąkę z proszkiem i na koniec olej. Połowę wlewamy na brytfankę a do drugiej części dajemy barwnik spożywczy i wlewamy na jasne ciasto.Pieczemy około 35 min w temperaturze 170 stopni.

    Budynie rozpuścić w szklance soku, resztę zagotować do gotującego soku dodać rozpuszczone budynie i gotować na małym ogniu 5 min.Pozostawić do ostygnięcia,
    Jogurt połączyć z cukrami śmietaną i śnieżką wszystko ubić na koniec dodać wydrylowane wiśnie.
    na koniec zrobić galaretkę według przepisu na opakowaniu


    Przelożenie biszkopt - masa 1 masa 2 biszkopt galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy