Owocowa pasta z jabłek, rabarbaru i suszonej żurawiny z dodatkiem masła i miodu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana pasta idealnie smakuje z wiejskim chlebem . Moje córki idą krok dalej - smarują nią placek drożdżowy:) Bardzo prosta w przygotowaniu , zdrowa , smaczna , z dostępnych składników...

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dorodne jabłka
    3 łodygi rabarbaru
    5 dag. suszonej żurawiny
    5 dag. masła
    1 łyżka miodu prawdziwego
    sok z 1/2 cytryny
    skórka otarta z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Owocowa pasta z jabłek, rabarbaru i suszonej żurawiny z dodatkiem masła i miodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Owocowa pasta z jabłek , rabarbaru i suszonej żurawiny z dodatkiem masła i miodu 1. Jabłka obieram , trę na tarce o dużych oczkach , dodaję do nich pokrojony w paski rabarbar , żurawinę, masło , sok i skórkę cytryny , mieszam , doprowadzam do zagotowania i gotuję na małym płomieniu ok. 20 minut. Masę zdejmuje z płomienia , dodaję miód , miksuję blenderem do jednolitej konsystencji . Pasta jest doskonała na ciepło i na zimno .

Porady

Pastę można przechowywać trzy dni w lodówce .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Masło Miód Owoce Rabarbar Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować