Owoce w czekoladzie

0 (0 ocen)

Słodkości z owoców smakują dzieciom jak i dorosłym

Składniki:

  • - truskawki
    - banan
    - pomarańcze
    - wiórki kokosowe
    - kolorowe posypki
    - polewy czekoladowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Owoce w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Owoce 1. Umyć owoce. Pokroić pomarańcze w cząstki, banany w średniej wielkości kawałki. Truskawki pozostawić z szypułkami.
  • Banan 2. Rozpuścić polewy (najlepiej przelać do miseczki). Zamoczyć pomarańczę z wierzchu. Pozostawić do zastygnięcia polewy.
  • Banan 3. Cząstki banana nakłuć na wykałaczki. Zanurzyć w polewie a następie wedle upodobania ozdobić wiórkami lub kolorowymi posypkami.
  • Truskawki 4. Truskawki (suche) tak samo przygotować jak banana. Można również ozdobić samą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować