Owoce pod owsiano-migdałową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, lekki deser z owocami i chrupiącymi płatkami owsianymi.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 400 g borówek albo jagód
    2) kilka malin (opcjonalnie)
    3) 100 g płatków migdałowych
    4) 100 g płatków owsianych
    5) 3-4 łyżki g oleju kokosowego
    6) łyżka soku z cytryny
    7) 3 łyżki miodu
    8) 2 łyżeczki cynamonu
    9) szczypta imbiru

Owoce pod owsiano-migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztapiamy olej kokosowy z miodem, następnie dodajemy płatki owsiane i płatki migdałowe oraz sok z cytryny, cynamon i szczyptę imbiru i chwilę podsmażamy.
  • 2. W kokilkach układamy owoce i posypujemy je migdałowo-owsianą kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 10-15 minut aż kruszonka stanie się rumiana.

Komentarze

Podobne przepisy