Owoce pod kruszonką zapiekane w kokilkach

4.5 (179 ocen)

To bardzo smaczny deserek, który smakuje najlepiej na ciepło. Świetnym dodatkiem są zimne lody :-)

Składniki:

  • 1 łyżka masła
    1 jabłko
    sok z 1/2 sztuki cytryny
    2 łyżki gotowych kropelek z czekolady
    6 plastrów mango z puszki
    żurawina suszona
    6 połówek gruszek marynowanych
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Owoce pod kruszonką zapiekane w kokilkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1bceir1 1. Do każdej z sześciu kokilek dać odrobinę masła.
  • image-1201mrf 2. Następnie do każdej kokilki włożyć po połówce gruszki z puszki.
  • image-1u8toi9 3. Na każdą gruszkę poukładać jabłka pokrojone w kostkę, namoczone wcześniej w soku z cytryny.
  • image-1mafk5x 4. Na jabłka posypać suszoną żurawinę oraz gotowe kropelki z czekolady.
  • image-1i8iqcg 5. Dalej poukładać plastry mango z puszki.
  • image-0gmqkod 6. Zrobić kruszonkę: 25 gram masła 5 łyżek mąki krupczatki 2 łyżki drobnego cukru brązowego Wszystkie składniki wyrobić palcami w misce, a następnie posypać kruszonką owoce w kokilkach.
  • image-0mpadm5 7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 30 minut do zrumienienia kruszonki.
  • image-0yxhjdl 8. Podawać gorące. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować