Owoce pod kruszonką

0 (0 ocen)

Pyszny deser który możemy przygotować z różnych owoców, ja proponuje jabłka albo brzoskwinie i nektarynki.

Składniki:


  • dowolne owoce (ja dałam nektarynkę i brzoskwinie)

    1/2 szklanki mąki

    3/4 szklanki wiórek kokosowych

    3/4 szklanki cukru

    1/2 masła (można dać ciut mniej)

Owoce pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kokilek nakładamy pokrojone z kostkę owoce.

  • 2. W misce rozcieramy palcami ze sobą: mąkę, wiórki, cukier i masło.

    Gdy powstaną grudki, posypujemy owoce kruszonką.
  • 3. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i pieczemy ok 15 – 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy