Owoce pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dawno nie było już żadnego deseru wiec czas to nadrobić :-).
Ochota na słodkości jest ale chęci brak.
W takiej sytuacji najlepiej sprawdzają się owoce pod kruszonką.
Roboty z tym prawie wcale a smak pycha :-

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Użyłam owoców sezonowych takich jak:
    250-300g truskawek
    100g wiśni
    +Jabłko
    Budyń waniliowy
    3-4 łyżki cukru kto jak tam lubi
    Na kruszonkę:
    2 łyżki masła
    3 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    Opcjonalnie orzechy pekan lub włoskie
    Śmietaną 30%

Owoce pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Owoce pod kruszonką 1. Owoce myjemy osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
    Wiśni oczywiście wydrylować.
    Do miski z owocami dodajemy cukier oraz budyń.
    Mieszamy bardzo dokładnie .
    Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć do niego owoce.
    Następnie do miski dodajemy zimne masło cukier mąkę i robimy kruszonkę.


    Jeśli mamy orzechy mieszamy je z kruszonką i posypujemy nasze owoce.
    Pieczemy w 180 st. na złoto brązowy kolor około 25-35 minut. Podajemy na ciepło lub zimno . SMACZNEGO

Porady

Świetnie smakuje z bitą śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy