OWOCE MORZA W SOSIE SZPINAKOWYM

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od koleżanki, może znacie już owoce morza w tym wydaniu, a jeśli nie to osobiście polecam

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie szpinaku mrożonego
    Opakowanie mieszanki morskiej lub krewetek
    2 ząbki czosnku
    Śmietana 30 %
    Łyka masła
    Gruby makaron
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Owoce morza w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę morską lub krewetki zalewamy letnią wodą i zostawiamy do rozmrożenia, w tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy szpinak, gdy szpinak jest już dobrze podduszony wciskamy do niego czosnek i rozmrożone wypłukane owoce morza, wszystko razem dusimy około 7 minut, zalewając śmietaną 30%, doprawiamy solą i pieprzem . Podajemy na gorąco z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować