Owoce morza w cebuli

0 (0 ocen)

Owoce morza sa pyszne i bardzo łatwe do przygotowania. Możemy je podać z ryżem naturalnym, kaszą czy makaronem pełnoziarnistym.

Składniki:



  • pół kg mieszanki mrozonej owoców morza
    2 cebule
    oliwa
    sól himalajska
    pieprz
    chili
    łyżeczka tymianku
    pęczek natki pietruszki

Owoce morza w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożona mieszankę owoców morza (krewetki, kalmary, małże, ośmiornice) wysypujemy na durszlak i ustawiamy w zlewie - będą się powoli rozmrażały i ociekały z wody którą były glazurowane. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę i szklimy na niej posiekane cebule. Z natki pietruszki obrywamy liście, siekamy je i dodajemy do cebuli. Na patelnię wrzucamy owoce morza, dodajemy przyprawy i wszystko dusimy oka 10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy