Owoce lata w rumie z lodami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wspaniały smak ciepłych owoców lata w połączeniu z zimnymi lodami, to pyszna propozycja na letni, orzeźwiający deser.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dojrzałe nektarynki

    2 garści borówki amerykańskiej

    2 garści malin

    2 łyżki rumu

    2 łyżki cukru trzcinowego

    kilka gałek lodów

    siekane migdały do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Desery z owocami Sosy

Owoce lata w rumie z lodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć. Nektarynki pokroić na 6 części. Do garnuszka wsypać cukier, owoce i rum. Podgrzewać na średnim ogniu kilka minut aż cukier się rozpuści a owoce zmiękną.

    Ciepłe owoce wyłożyć na talerze lub do miseczek, podawać z gałką lodów, pospane migdałami.

Porady

Deser można zrobić z mrożonych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie
.

To może cię zainteresować